Welkom tot de Informatieveiligheid en Privacy (IVP) website.

In het kader van goed bestuur engageert de VUB zich om de veiligheid en privacy van persoonsgegevens, de veiligheid en vertrouwelijkheid van niet-persoonsgegevens, en de wettelijke vereisten hieromtrent te respecteren. Tevens is de confidentialiteit (wie krijgt de informatie onder ogen?), de integriteit (is de informatie veranderd zonder toestemming?), de beschikbaarheid (is er toegang tot de informatie wanneer dat nodig is?) en de privacy van informatie belangrijk in het uitoefenen, en ondersteunen, van haar kerntaken.

Onderstaand schema geeft een grafisch overzicht van hoe IVP aan de VUB wordt geformaliseerd.

De Raad van Bestuur beheert het IVP Beleid. Dit beleid bepaalt het “wie”, de functies en organisatie. Het Directiecomit├ę en Academische Raad beheren de IVP Standaard. Deze standaard bepaalt het “wat”, de kerndoelstellingen waaraan alle VUB-applicaties en processen moeten voldoen.

De IVP Standaard is de basis voor een uitgebreid gamma van onderliggende Sub-Standaarden en Richtlijnen. Deze bepalen het “hoe”, de operationele implementatie van de standaard. Elke sub-standaard en richtlijn beschrijft de vereisten voor zijn specifieke segment. Bij afwezigheid van een sub-standaard of richtlijn dienen de kerndoelstellingen zoals bepaald in de Standaard als minimale vereisten gebruikt te worden. Sub-standaarden en richtlijnen worden door de betrokken diensten beheerd.

Nieuws

Meer nieuws

Heeft u een vraag? Vul het onderstaande formulier in.